RSS
Facebook
Twitter

vineri, 7 august 2015

Hiroshima si Nagasaki


Zilele de 6 si 9 august mrcheaza implinirea a 70 de an de la folosirea bombelor atomice pentru bombardarea oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. In Hiroshima au murit in cateva secunde 80,000. 13 kilometri patrati din oras au fost nimiciti. In decembrie 1945, alti 70.000 de oameni au mirit din cauza ranilor.
La 3 zile dupa ce au nimicit Hiroshima armata americana a lansat a doua bomba atomica, asupra orasului  Nagasaki, rezultand in moartea a aproximativ 70.000 de persoane. Incepand cu anul 1945 mii de oameni au inceput sa moara datorita bolilor (cancer) provocate de radiiatiile ramase de la bombardament, copii nascuti cu malformatii provocate de acestea.

Acestia (americanii) nu au avertizat  populatia civila, pentru a  putea evacua zonele respective, au ignorat toate alternativele, astfel realizand un carnagiu uman.

Zilele ce marcheaza comemorarea acestui carnagiu uman sunt marcate de numeroase comentarii din partea mass-mediei internationale, documentare TV si vizitele unor politicieni americani care tin discursurii.


Vorba personajului Spok din Star Trek, storia umana este presarata de nenumarate razboaie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu