RSS
Facebook
Twitter

marți, 27 ianuarie 2015


Traim in Romania din pacate, o tara frumoasa cu guvernanti de tot rahatul  :(, deaia nu stim sa atragem straini sa ne viziteze tara, investirorii straini stau putin dupa care falimenteaza fabrica si /sau o dezmembreaza si vand fierul din ea.

 Am primit stirea asta  de al un prieten, persoana cu dizabilitati, ca si mine si am ramas socat stiam ca CFR-ul e nesimtit dar nici chiar asa.

Poate GFR-ul o cumpata tot CFR-ul nu numai 51% din actiunile CFR Marfa, ca la cat de bine o gestioneaza statul, care baga in buzurnare, salariile nu-s cinestie ce....

In urma cu doua saptamani, niste studenti cu handicap au solicitat CFR-ului un vagon cu rampa, ca sapoata  urca persoanele cu probleme locomotore. Cand a ajuns trenul, tinerii au avut parte de un soc. De la nivelul peronului si pana unde ar fi trebuit sa urce in vagon este cel puţin un metru si jumatate. Nici macar o persoana fara dizabilitati nu ar fi putea sa urce in asemenea conditii.

Studentii si rudele lor spun ca asa ceva se intampla mereu, nu cred ca numai in Targu Jiu si pe mine penntru ca i-am dat foaia de drum necompletata mai ca avea putin si ma injura, a trebuit sa-i explic ca am probleme motrice si scriu tremurat si nu inteleg toti, am zis ca asta e un lucru izolat dar  uite ca nu-i.


"La boala mea nu pot sa urc de una singura, trebuie sa mă ajute cineva. De obicei ma ajuta calatorii carora li se face mila. Cei de la CFR stau impasibili, nici ca le pasă", a spus o fata.
Tinerii spun ca nu sunt suficiente calatoriile gratuite oferite prin lege, atata vreme cat nu au parte de respect.

Pentru umilinta traita in gara din Targu Jiu oamenii vor depune o plangere la conducerea CFR.

Stirea de unde am preluat este disponibila pe site-ul RTV

2 comentarii:

  1. Asta este doar una din problemele imense pe care acesti oameni trebuie sa le indure. Cei din jur ar trebui mai responsabilizati si mai informati despre asta, pentru ca maine-poimaine vor ajunge si ei intr-unul...
    Sa nu iti povestesc ca din pietoni pe trotuar a trebuit sa ajungem sa o plimbam cu carutul pe strada, pentru ca pe trotuar parcau adevaratii "handicapati" Imi cer scuze ca le spun asa, dar majoritatea romanilor au un handicap de educatie. Le lipseste grav!
    Cat despre autobuze sa nu mai vorbesc...
    Este dureros, este inadmisibil si sper ca cei care fac asta sa realizeze intr-o buna zi ca si ei vor ajunge acolo. Intr-un scaun cu rotile si vor invata ce inseamna cu adevarat sa fii limitat, sa traiesti in inchisoarea propriei tale locuinte.
    Ma opresc aici sa nu ma enervez si mai rau....

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe tema asta au putea avea o discutie interesanta, cum ai zis si tu ca totul porneste de la educatie, parintii trebuie sa-si invete copiii sa nu discrimineze pe criterii de handicap, dar unii parinti sunt redusi rau si scoale, invatatorul ar trebuii sa-i invete ca oricand pot si ei ajunge asa, dar unii.....

    Exemple pot sa-ti dau daca vrei si personale

    RăspundețiȘtergere